Povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa 14.11.2017. godine, u Bolnici Doboj hospitalizovanim pacijentima će biti izvršena podjela glukometara u Internističkoj službi i Savjetovalištu za dijabetes i ishranu.

JZU Bolnica "Sveti apostol Luka" u koordinaciji sa načelnicom internističkih grana prim. dr Marinom Tomanić i Savjetovalištem za dijabetes i ishranu na čelu sa Ingom Marković, spec. struk. nutricionista dijetetičar, a u sradnji sa "Medicom" Bijeljina, vršiće podjelu glukometara hospitalizovanim pacijentima u Internističkoj službi i Savjetovalištu za dijabetes i ishranu.

 

U Doboju sve spremno za gradnju nove bolnice

U Kini je proteklih dana dogovorena i izgradnja nove bolnice u Doboju. Dok se čekaju detalji sporazuma s Kinezima, u Doboju kažu da je sve spremno za gradnju i da nema prepreka.

Zemljište na lokaciji bivše kasarne na Usori, kod Centra za dijalizu, spremno je za gradnju objekta nove bolnice. U rukovodstvu bolnice kažu da su uradili idejno rješenje objekta koje će imati pet spratova i 20.000 kvadratnih metara površine, gdje bi bile smještene sve službe.
- Vijesti koje su nam stigle iz Kine služe za radost mnogim građanima regije Doboj. Njih 200.000 hiljada, od čega 180.000 osiguranika, mogu se nadati zaista adekvatnijoj zdravstvenoj zaštiti, kaže direktor Bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju

 
   
Problem katarakte brzo i efikasno riješite u našoj Bolnici
Siva mrena (katarakta) predstavlja svako zamućenje sočiva oka, što pacijent doživljava najčešće kao postepeno slabljenje vida. Najčešća u populaciji je staračka mrena, mada ona može biti i posljedica traume, metaboličkih bolesti (šećerna bolest, galaktozemija), očnih bolesti (uveitis, glaukom), primjene lijekova, dok su rano u životu nastale kongenitalne i juvenilne katarakte veoma rijetke.
 
Digitalizacija
Od oktobra 2014. godine JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” je vjerovatno jedna od rijetkih ustanova u regiji u kojoj je pokrenut projekat digitalizacije arhivirane medicinske dokumentacije..
 
"Medica" informacioni sistem
Program ,,Medica’’ je zamišljen kao aplikacija kojom bi bio obuhvaćen cjelokupan proces liječenja svakog pacijenta  koji  koristi  usluge  Bolnice  Doboj.  Program  je  koncipiran  i  razvijen  pridržavajući  se  pravila o zaštiti...
 

 

Flash info

Izuzetno nam je bitno da naši korisnici/pacijenti budu kvalitetno informisani, ali je isto toliko važna i povratna informacija o kvalitetu pruženih usluga. Zajedno, uz dobru komunikaciju, možemo poboljšati i unaprijediti pružanje usluga i iste postavljati na više nivoe kvaliteta.

Postavljajte pitanja, šaljite nam komentare, otvoreni smo za sugestije i prijedloge.

Izaberite jezik:

 

Kontakt podaci

Preduslov za pružanje dobre zdravstvene usluge jeste povjerenje koje se, između ostalog, gradi i dobrom komunikacijom između pacijenata i zdravstvene ustanove.

Adresa: Pop Ljubina bb, 74000 Doboj.
Telefon: + 387(0)53-241-022
Sekretar: + 387(0)53-241-943
Faks + 387(0)53-242-799
E-mail: bolnicadoboj@teol.net